Rena duschväggar, städexpertens tips!

rena duschväggar

Badrummet är hemmets mest utsatta miljö. Här tar du del av både våra officiella skötselråd för duschväggar men även vår städexpert Kristinas bästa tips till skinande rena duschglas.

Torka av glaset efter varje dusch

Glasytan, sedd i ett mikroskop, innehåller en massa små porer som kan samla på sig smuts, tvålrester och avlagringar med tiden. Så vill du behålla den fina glansen i glaset, behöver du vårda den. Det effektivaste och det mest miljövänliga sättet att hålla glasen rena och blanka, är att efter varje dusch dra med en gummiskrapa eller torka av med en mjuk trasa. På så sätt undviker du onödiga kalkavlagringar.

torkar med trasa i badrum

Använd rätt rengöringsmedel

Mot ingrodd smuts rekommenderas för ändamålet avsedda rengöringsmedel. Läs igenom instruktionerna före du använder det, för att vara säker på att medlet fungerar att använda på just dina ytskikt.

Byt duschlister då och då

Duschlister ses som förbrukningsmaterial och omfattas inte av den normala produktgarantin. Unna dina duschväggar nya botten- och magnetlister då och då.

Städexperten Kristina Kasimir

Städexpertens tips

Kristina Kasimir, grundare för Green Cleaning och KRIZiT kan det här med rengöring av duschväggar. Här delar hon med sig av sina bästa knep för att få duschglasen skinande rena.

Rengör duschglas i 3 steg

I många tips för att städa miljövänligt rekommenderas ättika i stället för starka rengöringsmedel. Men ättika är också frätande och inte skonsam för ytorna. 24 procentig ättika klassas som ett livsmedel i handeln, men hade den klassats som en kemisk produkt hade den varit märkt som irriterande för ögon och hud. Så det är inte ofarligt att städa med ättika och det är svårt med rätt dosering. 

Efter att ha drivit städföretaget Green Cleaning under många år, har jag lärt mig att få bort även de mest envisa kalkfläckar. Det finns många naturliga alternativ till kemiska produkter. 

Mina favoriter är såklart BefreeHome produkter men du kan använda såklart något du redan har hemma.

Här kommer mina enkla tips

Befree Smart rengöringsprodukt

Steg 1

Spola duschväggar med vatten. Använd rengöringsmedel mot fett och mirakelsvampen för att få bort fett och smuts. När du är klar med det, spola med vatten. Nu har du fått bort tvålrester, fett, smuts etc.

Jag använder mig av Befree Smart.

Befree Whitelime rengöringsprodukt

Steg 2

När det kommer till att få bort fläckar som kommer från kalk, salt eller rost bör du använda ett surt rengöringsmedel. Använd den enligt bruksanvisning. Skrubba med repfri skursvamp. Ibland kan du behöva skrapa bort kalkavläggningar med en rakblad. Viktigt att du håller den i en rätt vinkel. Spola med vatten och torka torrt med en mjuk trasa. 

Jag använder mig av Befree Whitelime

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få

Rabatter, nyheter & inspiration

Ange din e-postadress nedan för att ta del av vårt nyhetsbrev som kommer ut en gång i månaden.